Ubedljiva pobeda futsalera nad nekadašnjim višestrukim šampionima

SMEDEREVO, 19. oktobar 2024 – Futsaleri Smedereva sinoć su se na svom parketu sastali sa ekipom iz Kragujevca koja u svojim vitrinama ima čak 11 pehara pobednika takmičenja u najvišem rangu u ovom sportu u Srbiji. Ali, to ih nije sputalo. Naprotiv. Furioznom igrom početkom drugog poluvremena zabeležili su ubedljivu pobedu, a svoju mrežu sačuvali netaknutom: KMF Smederevo – Ekonomac 4:0 (0:0).

Prvi deo susreta je, i pored pokušaja na obe strane terena, prošao bez pogodaka. Kragujevčani su pripretili prvo preko Milivojevića, ali je oba puta siguran bio Miloš Knežević na golu domaćih. Uzvratili su Savković, Rajčević, Jeremić i Ćirka, ali je golman Ekonomca Milanović ostao nesavladan.

Nastavak meča počeo je kako su Smederevci samo mogli da požele. Najpre je u 21 minutu kod druge stative dočekao loptu Živanović i smestio je u mrežu do tada odličnog Milanovića. Asistent je bio Slavković, koji je već u sledećem minutu silovitim šutem pogodio leve raklje za 2:0.

Još se Kragujevčani nisu sabrali od toga, nije prošlo ni dva minuta kada je, na dodavanje kapitena Nikolića, Paunović po treći put je matirao golmana Ekonomca.

Zaigrali su potom gosti sa igračem više u polju, bez golmana, a taj rizik im se nije isplatio. Na majstorski način iskoristio je to minut pre kraja meča Ćirka preciznim lobom pogodio je mrežu rivala.

Tako su učenici trenera Vladana Cvetanovića i njegov asistenta Dragana Đorđevića tako su zabeležili drugu pobedu u ovom prvenstvu, a gostima, klubu iz Kragujevca, naneli jedan od ubedljivijih poraza koji su pretrpeli.

U narednom kolu Smederevci gostuju u Nišu, gde se sastaju sa ekipom Winter Sport.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!