Site icon podunavlje.info

Evrogolovima, dva komada, spretno i sretno, do tri boda protiv Užičana

PANČEVO, 20. oktobar 2024 – Fudbaleri Smedereva danas popodne su, opet kao domaćini u Pančevu, dočekali užičku Slobodu u okviru 12. kola prvenstva Prve lige. Sve do 6-7 minuta pre kraja izgledalo je da će se navijači koji su stigli iz Smedereva opet razići pitajući se „gol, šta to beše“, a onda se desilo čudo, tačnije dva čuda: Smederevo 1924 – Sloboda 2:0 (0:0).

Posle početnih ispitivanja snaga prvi udarac u gol viđen je u desetom minutu, učinili su to Užičani, ali je Stanković ispred mreže Smedereva bio siguran. S druge strane,  najveća pretnja po goste bio je brzonogi Đorđe Jovanović..

U 23. minutu Krsta Đorđević je, posle pasa iz dubine, pošao ka golu gostiju, ali je, u duelu jedan na jedan bio bolji Rade Glišović, i izbacio loptu u korner pre neko što je ovaj uputio udarac ka golu Slobode.

Još jednom su Smederevci imali nameru da promene rezultat, Jasin Rašljanin je šutirao sa nekih 19-20 metara u 28. minutu, no je lopta pogodila spoljni deo mreže gola Savića.

Korejac Mijing pokušao je par minuta pre odlaska na odmor da sa 25 metara iznenadi Stankovića, lopta je išla pod prečku, ali ju je golman Smederevaca prosledio u korner, pa se na pauzu otišlo bez golova.

Kada se očekivalo da će Smederevci posle petnaestominutnog odmora da se prenu, da pojure za bodovima, gosti su bili prvi pripretili; Luka Cvetićanin je pobegao odbrani domaćih, a njegov udarac sa oko 15 metara ukrotio je dobro postavljeni Stanković.

Ponovo je Cvetićanin pokušao i dobro zagrejao dlanove Stankovića u 68. minutu, a kolosalna šansa za Uživane viđena je nedugo potom. U 70. minutu, posle centaršuta sa leve strane, Milan Savić je na ćošku peterca Smedereva sam, neometan, dočekao loptu, šutirao iz prve, ali loše ju je zahvatio i ona je, srećom po Stankovića i drugove, završila pored gola.

Da li je to bio prelomni momenat ili ne tek jedan od ponajboljih igrača Slobode Rašković dobio je drugi žuti karton u 77. minutu. Sudija je procenio da je simulirao prekršaj u duelu sa Mitoševićem i posle drugog žutog kartona morao je u svlačionicu.

Igrao se 83. minut kada je Đokić postigao pravi evrogol; levicom je raspalio po lopti sa 22-23 metra i ona je završila u u maloj mreži gola Savića, za veliku radost Smederevaca.

Narednih nekoliko minuta Užičani su, videvši zlo očima, da će ostati i bez tog jednog boda, sve pokušavali ne bi li se dočepali izjednačenja, ali im to nije pošlo za nogom

Mogao je Milisavljević da reši utakmicu u 90. minutu, ali je Savić odbranio. Smederevci su potom iz uzastopnih kornera držali loptu na uglu terena, čekajući poslednji sudijski zvižduk.

I onda, pravo niotkuda 2:0. U nadoknadi vremena strelac je bio Balabanović nakon asistencije Ignjatovića. Balabanović je lobovao istrčalog Savića i prebacio još dvojicu odbrambenih igrača Slobode koji su trčali da spasu što se spasti može, rešivši svaku dilemu, ako je do tada i bilo.

Smederevo se s ova tri boda pomerilo za tri mesta na tabeli, sada je deveto. U subotu se gostuje ekipi Trajala u Kruševcu.

Exit mobile version