Uskoro semafori i kod Želvoza, na ukrštanju Šalinačke i Đure Salaja

SMEDEREVO, 22. oktobar 2024 – Smederevska Gradska uprava objavila je nabavku za opremanje semaforskom signalizacijom raskrsnice Šalinačke, Đure Salaja i Alaske, kao i Đure Salaja i Stevana Hristića. Procenjena vrednost je 10.416.666,67 dinara bez PDV-a.

Projektom je predviđena montaža opreme kojom bi se obe raskrsnice bile puštene u semaforski rad.

Preko ovih raskrsnica se dolazi do autobuske i železničke stanice iz ovog prilaza gradu, a obe su znatno opterećene teretnim saobraćajem koji ovim raskrsnicama prilazi industrijskoj zoni.

Raskrsnica Šalinačka – Đure Salaja – Alaska je, kako se navodi u dokumentaciji, veza centra grada sa industrijskom zonom i carinom koja je smeštena u ovom delu. Obe ulice su sa velikim saobraćajnim opterećenjem u toku dana.

Raskrsnica Đure Salaja – Stevana Hristića je trokraka i nalazi se u neposrednoj blizini prethodne i može se smatrati da zajedno čine celinu. Ulica Stevana Hristića je veza sa železničkom i autobuskom stanicom kao i sa centrom grada pa je stoga znatno opterećeno levo skretanje iz Đure Salaja u Stevana Hristića i obratno. Iz tog razloga prvenstvo prolaza je dato ovom skretanju što je regulisano saobraćajnim znacima prvenstva prolaza.

Poziv po ovo javnoj nabavci je otvoren do 4. novembra.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!