Site icon podunavlje.info

Komisija odobrila – od srede ponovo fudbal na stadionu u Smederevu

SMEDEREVO, 24. oktobar 2024 – Posle dva i po meseca igranja kao domaćin praktično na gostujućem terenu, ljubitelji fudbala u Smederevu će konačno moći da prate utakmice svojih ljubimaca na stadionu kraj Dunava. Komisija za stadione, bezbednost i sigurnost FSS danas je ponovo bila na smederevskom stadionu i konstatovala da teren ima više nego zadovoljavajuće uslove za odigravanje prvenstvenih i kup utakmica. Tako će Smederevci naredne srede na svom terenu dočekati Novi Pazar u meču šesnaestine finala Kupa Srbije.

Posle dva meča na startu ovog prvenstva, koja su završena neuspehom, podsećamo, došla je i nova nevolja; Komisija za prijem stadiona FSS je zbog lošeg stanja terena suspendovala ovaj na stadionu Smedereva, pa je ovdašnji prvoligaš kao domaćin svoje utakmice morao da igra u Pančevu.

– Težak rad se isplatio se, uspeli smo da teren dovedemo u željeno stanje. Nastavićemo da ga održavamo, pa i poboljšamo, kako naši fudbaleri imali adekvatne uslove za igru. Posebno bih se zahvalio firmi „Het trik“ koja je uložila nesebičan trud da teren dobije nekadašnji sjaj – ne krije zadovoljstvo Saša Branežac, direktor kluba.

Priliku da zaigraju na prilično renoviranom i osveženom terenu, kako je rečeno, izabranici novog trenera Jovana Golića imaće već iduće srede, kada Smederevci u takmičenju za Kup Srbije dočekuju ekipu Novog Pazara.

–  Drago mi je što ćemo moći posle dužeg perioda da na naše terenu dočekamo naše sportske prijatelje iz Novog Pazara. Nema sumnje da su oni kao superligaši favoriti, ali mi na toj utakmici nemamo šta da izgubimo. Uostalom, prošle jeseni smo, i tada kao autsajderi, nakon penala eliminisali TSC u Kupu. Bilo bi lepo da i sada ponovimo takav uspeh, mada e biti izuzetno teško – kaže Branežac.

Posle utakmice u Kupu sa ekipom iz grada kraj Jošanice,  u nedelju 3. novembra Smederevci će na svom stadionu imati i prvenstveni duel, u 14. kolu prvenstva Prve lige ovde dolazi ekipa Slovena iz Rume.

Exit mobile version