Debakl Smedereva u Kruševcu – na kraju, guma tri puta jača od oklopa

KRUŠEVAC,26 oktobar 2024 – Fudbaleri Smedereva ne da se nisu proslavili u gradu pod Bagdalom nego navijači još jednom postavljaju pitanje da li je ova „legija stranaca“, koji su zajedno promenili oko 100 klubova, dorasla zadatku i zaslužuje, čast izuzecima, da u prvoligaškom društvu nastupa pod imenom grada: Trajal – Smederevo 1924 3:0 (0:0).

Od početka se videlo, nekako je „mirisalo“ da postoje izgledi da se gostovanje u Kruševcu ne završi dobro po Smederevce. U 7. minutu kapiten Trajala Đurović šutirao je sa nekih dvadesetak metara, ali je dobro postavljeni Stanković odbio loptu, ono pravo na noge domaćim igračima, ali koji su, srećom, bili u ofsajdu, a i nisu se snašli.

Nekih dvadesetak minuta kasnije, ponovo je Stanković bio primoran da interveniše nakon udarca iz srca šesnaesterca i spasava svoj gol, kao jedina svetla tačka u gostujućem timu do tog momenta.

Prvu kakvu-takvu šansu Smederevci su imali u 28. minutu, korner je izveo Mitošević, Krsta Đorđević je uputio udarac glavom sa češka peterca, ali je golman domaćih odbio loptu.

U 40. minutu se povredio Đorđe Jovanović i umesto njega je u igru u timu Smedereva ušao Jasin Rašljanin. I upravo je on bio taj koji je dva minuta potom promašio kolosalnu priliku. Promašaj u „kategoriji Jović“. Krsta Đorđević je pobegao odbrani domaćih i uposlio usamljenog Rašljanina na drugoj stativi, ovaj šutira iz trka sa 7-8 metara i kada su svi videli loptu u mreži ona je završila pored gola.

Posle odmora inicijativa domaćih od samog starta. Udarac Marinkovića Kostić sprečava da uđe gol Smedereva.

Ponovno je agilni bek domaćih Marinković uputio udarac iz neposredne blizine, lopta čudnom putanjom kači stativu i završava u korneru.

U 67. minutu ponovo Stanković svojom intervencijom brani svoj gol nakon šuta iz neposredne blizine.

Igrao se 76. minut kada je Rašljanin, posle dva-tri zalamanja odbrambenih igrača Trajala, oprobao udarac sa ivice šesnaesterca,. ali nije bilo većih problema za golmana domaćih.

I onda, samo minut kasnije, kada se već  činilo da je to to, da će su se i jedni i drugi pomirili s remijem bez golova – 1:0. Dubinska lopta, igrač Trajala je protnuo između štopera Smedereva, a Ivan Marković je  preciznim udarcem savladao Stankovića.

Tu se već videlo da je Smederevcima ponestalo koncentracije, ali i volje.

Nije prošlo ni pet minuta, a 2:0 za domaće, strelac Luka Čumić. Da li je bilo ofsajda ili ne, u ovoj ligi nema VAR-a, tek Čumić je sam izašao pred Stankovića i lako ga savladao.

U 88. minutu Nigerijac Oregbe, koji je dobio šansu polovinom ovog poluvremena, sa nekoliko metara je poslao loptu ka golu domaćih, ali je golman Kruševljana i to odbranio.

Tačku na „i“  u ubedljivom trijumfu domaćih stavio je u 90. minutu udarcem sa distance kapiten domaćina Marinković. S dvadesetak metara iskosa raspalio je spoljnom po lopti i po zemlji pogodio dalji ugao gola Stankovića.

Smederevo sada očekuje utakmica u takmičenju za Kup Srbije, u sredu sa Novim Pazarom, najzad na domaćem terenu, pošto su ljudi iz Komisije FSS dali zeleno svetlo da se igra na obnovljenoj podlozi stadiona kraj Dunava. Da li će to prenuti igrače Smedereva ostaje da se vidi.

Što se prvenstva tiče, u Smederevo narednog vikenda dolazi ekipa Slovena iz Rume, poslednja na tabeli, pa je to još jedna prilika za povratak i dokazivanje da pitanje s početka ovog teksta nije na mestu. Navijači Smedereva se nadaju da je tako.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!