Site icon podunavlje.info

Ubedljiva i neočekivano laka pobeda smederevskih odbojkaša

SMEDEREVO, 25. oktobar 2024 – U utakmici četvrtog kola prvenstva Prve lige, mnogo lakše nego što se moglo očekivati, Smederevci su stigli do nova tri boda u duelu sa ekipom iz Starčeva: Smederevo Carina – Borac 3:0 (25:1, 25:16 i 25.22).

S ovosezonskim debitantom na klupi, Petrom Petrovićem, doskorašnjim kapitenom i jednim od najboljih odbojkaša u skorašnjoj istoriji Smedereva, domaćin je danas bio ubedljiv. Smederevci su od početka preuzeli vođstvo,  posle dijagonale Jankovića (7 poena), pri rezultatu 9:3, gosti su iz Starčeva su uzeli prvi, a nakon serije od 3:0 i drugi tajm-aut.

Posle serije Munćana (4) stiglo se do dvocifrene razlike, a prva deonica je okončana servis greškom Vlahovića (9).

Drugi set je rezultatski bio preslikan prvi, a u tom periodu igre sa nekoliko blokova istakao se Jovanović (5), kao i nezadrživim smečevima novi kapiten Smederevaca Đorđe Kovač (9).

U trećoj deonici, posle paralele raspoloženog Milića (12) i vođstva domaćih od 15:;12 sledio je novi tajm-aut gostiju, koji su najpre izjednačili, a d bi potom i prvi put poveli. Ipak, u finišu, blokom Stepanovića (5) domaći su ponovo preuzeli vođstvo, a smečom Milića stavljena je tačka na ovaj, mora se priznati, neravnopravni duel.

Exit mobile version