Umalo od gotovog veresija – pobeda overena u pretposlednjoj sekundi

SMEDEREVO,26 oktobar 2024 –  Košarkaši Smedereva dočekali su ove subote na svom parketu ekipu Napredak Junior iz Kruševca. U prve dve četvrtine napravili su solidnu prednost, čak su je i povećavali sve do poslednje. Tada su gosti iskoristili što im je dato i u završnim trenucima meča stigli na samo poen zaostatka, da bi Tešić sa linije slobodnih bacanja, 1,7 sekundi pre kraja, uspeo da potvrdi drugu pobedu svog tima u ovom prvenstvu: Smederevo 1953 – Napredak Junior 90:87 (25:22, 29:23, 21:21 i 15:21).

Meč je otvoren trojkom Kovačevića (5 poena) za goste,koji su sve do polovine prve deonice bili u vođstvu. Onda jeLazić trojokom (26), uz poene Nemanje Nikolića (20) najavio preokret.

U drugoj četvrtini razigrao se Aleksandar Tešić (21), a prve poene upisao je i Dušan Nikolić (7), pa su Smederevci na odmor otišli sa devet poena viška. Bilo je 54:45.

Drugo poluvreme počelo je promašajima na obe strane terena, pa su prvi poeni viđeni tek posle dva i po minuta. Postigli su ih gosti, i to trjkom Jovana Đorđevića (26), ali je domaći tim našto kasnije ipak povećao prednost, koja je tada iznosila 11 poena, zakucavanjem Lazića.

Poslednja deonica započeta je košem Novosela (3) uz dodatno bacanje, da Smederevo podeblja višak na semaforu.

Činilo se tada da su domaći rešili pitanje pobednika, ali je u finišu usledila drama. Mic po mic Kruševljani su se približili na samo poen zaostatka, bilo je 88:87. Na sekundu i sedam desetinki pre sirene za kraj utakmice desila se na početku opisana situacija; Tešić je imao mirnu ruku sa linije penala oba puta i svom timu doneo radost.

U narednom kolu košarkaši Smedereva gostuju u Rači kod ekipe Zekas 75.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!