Lazar Živanović u četvercu četvrti na juniorskom prvenstvu Evrope

2. jun 2024 – U poljskom gradu Krušvice danas su bile finalne trke na prvenstvu Evrope za veslače do 19 godina. Srpski četverac s kormilarom u sastavu Miloš Lavirac (Begej Zrenjanin), Lazar Živanović (Smederevo), Milan Cvetković (Crvena zvezda), Lazar Đurđević i kormilar Aleksa Ćevriz (Grafičar) osvojio je četvrto mesto. Na cilj u finalu su stigli za 6:42,19, a do medalje ih je delilo nešto manje od četiri sekunde. Bronza je pripala Turskoj (6:38,47), srebro Italijanima (6:34,99) dok su se tituli radovali Rumuni (6:32,95).

Najbolji rezultat od predstavnika Srbije postigao je dvojac u kome veslaju Subotičanin Sergej Čipak (VK Palić) i Milan Stevanović iz beogradske Crvene zvezde. Oni su osvojili bronzanu rezultatom 6:59,63 minuta, a zlato je pripalo Rumunima (6:48,33), srebro Grcima (6:59,04). Čipak i Stevanović su bili bolji od Švajcaraca, Italijana i domaćina Poljaka.

Treća naša posada koja je stigla do finala bio je četverac skul u kombinaciji Nemanja Petrović, Aleksa Veljkov, Ilija Panić (Partizan) i Todor Samouković (Grafičar. Oni su zauzeli peto mesto u finalnoj trci sa 6:29,93).

Skorašnji članci

error: Content is protected !!